Yhdistys

Nukketeatteri Nirunarun kannatusyhdistys ry

Nukketeatteri Nirunarua ylläpitää rekisteröity Nukketeatteri Nirunarun kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjensä mukaan lastenkulttuurityön tekeminen ja nukketeatteriharrastuksen edistäminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys mm. valmistaa nukketeatteriesityksiä, järjestää koulutus- ja opastustilaisuuksia nukketeatterin harrastajille, pitää yhteyttä lasten parissa toimiviin yksityishenkilöihin ja yhteisöihin ja seuraa alan yleistä kehitystä.

Puheenjohtaja Tuula Martikainen, varapuheenjohtaja Leena Karjarinta, sihteeri Hannele Nieminen ja taloudenhoitaja Matti Martikainen.

UNIMA

Suomen Unima ry on perustettu 11.2.1984. Se kuuluu kansainväliseen nukketeatteriliitto UNIMAAN noudattaen sen toimintaperiaatteita ja sääntöjä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää nukketeatteria eri tavoin Suomessa ja ulkomailla sekä kehittää nukketeatterialan kansainvälistä yhteistyötä. Suomen Unima ry:n jäsenistöön kuuluu noin 200 nukketeatterin ammattilaista, harrastajaa ja opiskelijaa. Jäsenistössä on myös parikymmentä nukketeatteria.

Suomen Unima r.y. toimittaa julkaisua nimeltä NUKKETEATTERI, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. http://www.unima.fi/