Plastic Rapids - Muovivirrat

Nukketeatteria, videoteoksia ja väkästelyäLasten taidenäyttely 17.11.-3.12.2023

Terde, Väinö Linnan aukio 13

Finlaysonin alue, Tampere

Avoinna to-su klo 12-18

Vapaa pääsy

Keväällä 2023 Pirkanmaalla järjestettiin yli 400 koululaiselle Plastic Rapids -ympäristö- ja taidekasvatustyöpajoja. Pajoissa lapset rakensivat roskamuovista kaloja, meduusoja, vesikirppuja ja mielikuvituksellisia vedenalaisia olioita. Teokset pääsevät nyt esille Finlaysonin alueen Terde-tapahtumatilaan. Näyttely on avoinna yleisölle 17.11.-3.12. to-su klo 12-18.

Hankkeessa mukana olleet koulu- ja päiväkotiryhmät vierailevat näyttelyssä heille varattuna ajankohtana aamupäivisin. Ryhmiltä ennakkoilmoittautuminen. Lisätiedustelut henrika.nieminen@gmail.com.

Plastic Rapidsin ovat mahdollistaneet Koneen säätiö, Operaatio Pirkanmaa, Pirkanmaan jätehuolto ja Finlaysonin alue. Yhteistyökumppaneina ovat lisäksi Tampereen taidekasvatusyhdistys, Kulttuuriosuuskunta Uulu, Kollektiivi Hiekkalaatikko, Teatteri Mukamas ja Lupa harrastaa -hanke.

Hanketta hallinnoi tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Nukketeatteri Nirunaru. Plastic Rapidsin on suunnitellut ja hanketta johtaa nukketeatteritaiteilija ja muusikko Henrika Nieminen.

TAPAHTUMAT NÄYTTELYN YHTEYDESSÄ:

La 18.11. klo 12-15 Avoin työpaja Näyttelyn vierailijat rakentavat yhdessä muoviroskista yhteisötaideteoksen. Ohjaajana Henrika Nieminen.

To 30.11. klo 16-18 Jätejengi ja muuta asiaa roskasta (PMJHOY) klo 16-18 näyttelyssä mukana Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttajat. Tule pyörittämään onnenpyörää! klo 16.30 Jätejengi-käsinuket kertovat jätteiden lajittelusta. Esitys sopii myös pienille, tule mukaan!

La 2.12. klo 14 Nukketeatteri Nirunaru: Joka ilta kun... Ikäsuositus yli 3-vuotiaille. Esityksen kesto 35 min.

Su 3.12. klo 16 Näyttelyn viimeisen päivän kunniaksi esiintyy pop-yhtye Minä ja Nieminen.