Brumbo ja tähdet, Edisonin taikalamppu, Kettu kanavahtina,
Laulava karhu

Brumbo ja tähdet

Nukkumatti heittää unihiekat.  Markku nukahtaa, Nukkumattikin nukahtaa  vaan ei teddykarhu Brumbo. Univarjo vie pienen nallen jännittävälle avaruusseikkailulle monelle planeetalle.  Taivaankirjat alkavat olla aivan sekaisin. Alkaa hurja pakomatka. Lopulta rouva Aurinko onnistuu laulullaan herättämään Nukkumatin ja pelastamaan Brumbon.

Näytelmä on dramatisoitu Gallie Åkerhielmin  kuvakirjan pohjalta  ja sen on ohjannut Maija Keinänen.

Edisonin taikalamppu

Leikkimielisessä ja huumorin höystämässä esityksessä eletään hehkulampun keksijän, Edisonin, lapsuutta. Kotitilan touhujen keskellä Tuomasta mietityttää, miksi sipuli itkettää ja haukotus tarttuu. Mistä valo tulee? Osaako äiti vastata vai keksiikö Tuomas ratkaisun? Syttyykö lamppu?

Näytelmän on ohjannut Oili Sadeoja.

Kettu kanavahtina

Livahdetaan kanatarhaan, napataan yksi uninen kana. Ketut ovat aina eläneet näin. Mitä tekee Arttu, kettuperheen esikoinen. Eräänä päivänä hän pyytää äidiltään voileipää ja ilmoittautuu työnhakijaksi, kun kanaperhe Koikkalainen kuuluttaa lastenhoitajaa uudelle poikueelleen.

Näytelmän on ohjannut Oili Sadeoja.

Laulava karhu

Oli kerran mies, vaimo ja kaksi lasta. Heidän lehmänsä käy laitumella ja hanhet kaakattavat tarhassaan. Iltaisin he kokoontuvat tupaan laulamaan. Eräänä yönä nälkäinen karhu saapuu häiritsemään heidän untaan. Miten käy, kun karhun nälkä onkin kyltymätön?

Tarinan pohjana on mordvalainen satu Laulava karhu. Esitys tuo ikivanhan suomalais-ugrilaisen sadunkerronnan perinteitä nykypäivään maustaen niitä ajankohtaisilla ilmiöillä. Sadussa kerrotaan toisten auttamisen ja yhdessä tekemisen tärkeydestä.

Dramatisointi, lavasteiden rakennus, äänet, musiikki, ohjaus ja esiintyminen: Henrika Nieminen ja Teemu Kiiskilä.